divendres, 29 d’abril del 2016

Les Philípiques del 1982 fins avui.

L'any 1982, jo en comptava només amb 17, i no podia votar. Malgrat tot vaig seguir amb molt d'interès les campanyes dels diversos partits que contendien a les eleccions al "Parlamento" i al "Senado" del "Reino de España".
Tot hom recordarà aquells actes nomenats mítings que començàvem a conèixer, i en concret, les macroreunions del #PSOE. Allà un @Felipe_GlezM (ara desaparegut a Twitter), rebia l'oferiment de multitud de dones en edat fèrtil, que li proposaven una maternitat desinteressada. "¡Queremos un hijo tuyo!,¡queremos un hijo tuyo!", cridaven esverades, com si fossin fans adolescents d'un cantant de mantega.
Al cap de dècades he comprés que les ofrenes dels seus bressols uterins, no eren altruistes. Sabien perfectament que, al cap d'anys, podrien reclamar la fortuna multinacional que, aquest "prohom" atresora. Podrien fer rics als seus primogènits hereus. Primogènits perquè n'eren els primers fills del dirigent socialista amb cada una d'elles.
Avui els fills polítics, que no carnals, vaguen buscant una herència política desfeta sigla per sigla:
Partit: si, perquè està dividit, i caminen cap al sectarisme, sequaços del PP (AP)
Socialista: no, perquè han oblidat la lluita de classes per la igualtat
Obrer: no, perquè és ple de barons, amos i propietaris
Español: si, perquè no hi veuen més enllà en la seva ceguesa.

http://puertoreal.cnt.es/es/denuncias-sociales/4370-mas-de-20-testimonios-acreditan-que-felipe-gonzalez-ha-acumulado-para-si-y-su-familia-una-inmensa-fortuna.html

dilluns, 11 d’abril del 2016

Em faig gran però, no em torno idiota.

Em faig gran però, no em torno idiota. Perdó volia dir que, no em torno conservador malgrat l'edat.
Hom diu que, les esquerres, somien i prometen un paradís utòpic  i inabastable.

De manera rasa. Crec que les esquerres pensen i treballen per fer polítiques en benefici de la col·lectivitat, i que per contra, les dretes, defensen i generen polítiques per a la individualitat personal o de les seves famílies. Les diferències són ben paleses quan fem una comparativa entre el suposadament món ric, i el 95% de la població mundial. Tan sols valorant les 100 fortunes més grans del planeta, podem saber que acumulen més riquesa que aquest 95% de persones menys afortunades econòmicament, i que amb aquests tresors es podria eradicar la fam mundial de manera permanent, segons els estudis.
Però no fem demagògia, les dretes algun cop han pensat en la col·lectivitat i han generat les pitjors guerres i han fet que la balança econòmica hagi basculat cap als més rics. El feixisme, el falangisme i el nacionalsocialisme, són clars exemples d’aquests models populistes, que ara tornem a veure ressorgir amb força. No me’n vull oblidar de les monarquies absolutistes, de les religions amb rics representants, i de les famílies o dels partits que, ocults darrera d’un suposat comunisme, hereten generació rere generació el poder i acumulen fortunes vinculades al crim social.
La massa treballadora sap perfectament qui és a cada lloc, i cal tenir ben oberts els ulls, tancar les orelles als cants de sirena que solen fer els més rics per vendre’ns, aquest cop sí, el paradís que et deixaran tastar, però que després recuperaran amb qualsevol crisi, cuinada a les brases de la dreta rica i explotadora.
Perdre alguns centenars de milers d’euros en forma de pis o negoci i anar a parar al carrer, perdre la feina i anar al carrer, perdre a cops la vida en tots els seus sentits, perdre l’autoestima en definitiva, no és gens comparable amb la pèrdua d’alguns milions de les fortunes dels grans rics que continuaran sent-ho i que recuperaran la seva fortuna en pocs anys arrossegant tot allò que mínimament va acumular la classe treballadora, el seu petit paradís. Uns ho perden tot i altres perden un bocí de la fortuna manllevada dels primers. Si no limitem la riquesa sempre hi haurà qui n’acumuli massa.
L’única solució és escapçar les cúpules dominants, tal i com va passar el 1789. Previ a la Revolució Francesa, va haver-hi multitud de petites revoltes en resposta a l’empobriment sistemàtic del poble per culpa d’un estat monàrquic absolutista i medieval, que el dessagnava per un suposat dret de propietat. Avui veiem un món artificial i globalitzat, i comptem petites revoltes, plantades en primavera, i desobediència civil, que farien global, per fi, el nostre particular 14 de juliol.
Els detonants són clars: la pobresa generalitzada a nivell mundial. La corrupció, ja no sols aplicable als pobles llatins. L’enriquiment desmesurat d’una ínfima part de la població. La legislació en defensa dels drets dels rics que sempre és viable. La legislació que és favorable als més pobres, que mai no té els recursos necessaris. Obsessió en demonitzar el sindicats i d’altres associacions que lluiten pels drets col·lectius de les persones. La insistència en radicalitzar fictíciament des de les dretes, els partits que defensen projectes d’esquerres. Intents sistemàtics de retallar els accessos al coneixement, no fos cas que tinguéssim massa cultura per engegar-los a dida. Minvar la sanitat pública per a que sigui un bé privatiu i de classe. Reformes laborals salvatges que acaben legalment amb el nivell mitjà de la població. Sobre explotació dels recursos i les persones. I milers de coses més.
Patiu quan els partits d’esquerra viatgen cap al centre, realment fan una remodelació cap a la dreta i no se’n sabran sortir, s’hi quedaran atrapats. Desconfieu quan els partits de dretes es proclamen i s’anomenen de centre, només busquen vots per via del missatge populista.

No estem sols, som molts i creuen que estem desunits, aquesta és la nostra. Visca la França revolucionària, amunt els pobles que es revelen, visca la Catalunya que no accepta l’ordre de la Monarquia Parlamentària del “Reino de España”.